Blog

Haarverlies? Zo behoud je een gezonde hoofdhuid

Bij haarproblemen is de hoofdhuid ook vaak uit balans. Een goede verzorging is dan van essentieel belang. Om de hoofdhuid in optimale conditie te houden, is het belangrijk om je huid en haar goed te onderhouden.

Hoofdhuidmassage

Heb je last van overmatig haaruitvaldunner wordend haar, een vette hoofdhuid of psoriasis? Dan kunnen de juiste behandelingen en verzorgingsproducten een groot verschil maken. Een ontspannende hoofdhuidmassage helpt om de doorbloeding van de hoofdhuid te verbeteren. Het ondersteunt bij het verwijderen van dode huidcellen en overmatig talg. Daarnaast bevordert het masseren van de hoofdhuid de bestaande haargroei.

Speciale producten

Wij werken met speciale haarproducten die de gezondheid van de hoofdhuid en het haar stimuleren, vanaf de haarwortel. Denk hierbij aan shampoo, conditioner, een haarmasker of hoofdhuidtoner. Deze producten zijn voor alle haartypen geschikt.

Spa treatment

Om je hoofdhuid extra aandacht te kunnen geven, bieden wij Spa treatments aan. Dit is een heerlijke wellness-behandeling die je geheel tot ontspanning laat komen. Er wordt dan eerst bepaald welke conditie je hoofdhuid heeft en welke verzorging geschikt is. Is er bijvoorbeeld sprake van haaruitval, dan gebruiken we producten die ondersteunen bij het haar voller en steviger te maken. Als je haar juist droog of beschadigd is, dan kiezen we voor voedende ingrediënten die het haar herstellen en beschermen.

Haarverzorging

Bij tijdelijk haarverlies is de juiste ondersteuning van de hoofdhuid essentieel. Dan krijgt het haar de kans om te herstellen. Wanneer je eigen haar weer gaat groeien, heeft het ook extra verzorging nodig. Dit om het haar te beschermen en te voorkomen dat haarproblemen later weer terugkeren.

Onderhoudstips

Een goede verzorging en behandeling van het haarwerk is ook belangrijk. We raden aan om je haarwerk elke 6 tot 8 weken een behandeling te geven, zodat de veerkracht behouden blijft. Het haarwerk of haarstuk wordt dan onder handen genomen. Tijdens de behandeling behandelen we ook je eigen haar en de hoofdhuid.

Over Haarinstituut Nederland

Heb je last van haarproblemen of ben je op zoek naar een behandeling voor een meer gezonde hoofdhuid? Wij adviseren je graag over de juiste producten om je haar en huid in topconditie te brengen. Na een uitgebreide analyse wordt er een behandelplan op maat gemaakt. Je bent dan verzekerd van de beste verzorging voor je huid- en haarconditie.

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde blogs