Blog

Een haarwerk laten aanmeten? Dat gaat zó!

Vroeger stond je er misschien niet zo bij stil. Een volle en mooie bos haar beschouwde je als vanzelfsprekend. Pas op het moment dat er grotere plukken haar uitvallen, of het haar in hoog tempo uitdunt, wordt men zich ervan bewust hoe belangrijk het haar is. Het doel is dan om zo snel mogelijk weer goed in je vel te zitten en een kapsel te vinden dat bij je past. Zodat je weer vol zelfvertrouwen aan de dag kunt beginnen. Je kunt bij ons een haarwerk laten aanmeten en wij vertellen je graag hoe dat in zijn werk gaat.

Nieuwe realiteit

Wanneer je de nieuwe realiteit hebt geaccepteerd en hebt besloten om een haarwerk te laten passen, kan dit als een grote stap voelen. Het is dan van groot belang dat je een kapsel hebt waarbij je je prettig voelt en dat ècht bij je past. Allereerst luistert de haarspecialist daarom naar je wensen. Ben je op zoek naar een haarstuk, haarwerk of een pruik? Welk model en welke kleur heb je op het oog? En ga je liever voor synthetisch of echt haar?

Haaronderzoek

Hierbij speelt ook de oorzaak van haaruitval een rol. Het is belangrijk om dit eerst te laten onderzoeken (via een medisch specialist) en de juiste diagnose te stellen. Dit wordt gedaan middels een haar- en hoofdhuidanalyse, of eventueel een haarwortelonderzoek. Je weet dan of het haarverlies van tijdelijke of permanente aard is. Zo ben je beter in staat om een passende oplossing bij de situatie te vinden. Bij een confectiehaarwerk (pruik) is er een ruime keuze uit meerdere modellen en kleuren, die aangepast kunnen worden aan je wensen. Voor de korte termijn wordt dit vaak toegepast. Maar je kunt een haarwerk ook geheel op maat laten maken, een uitkomst bij blijvende kaalheid.

Advies op maat

Als je nog niet zo goed weet wat je zou willen, kan de haarspecialist je hierin adviseren. Zo kan er bijvoorbeeld met behulp een kleurenwaaier meer visueel worden gemaakt hoe het eindresultaat er uit zal zien. Deze waaier wordt dan samengesteld op basis van je eigen haarkleur en wensen. Ook wordt er een mal gemaakt van de schedel. Samen met jou wordt vervolgens de pasvorm, lengte en dikte, kleur en haartype bepaald. Zo weet je zeker dat een haarwerk precies aan je smaak en stijl voldoet.

Maattraject

Wanneer de keuze wordt gemaakt voor een haarwerk, volgt het maattraject. Hier komt veel bij kijken. We houden rekening met het montuur, die past bij de vorm van de schedel en de huidskleur van je hoofdhuid. Ook het gewicht speelt een rol. Het moet niet te zwaar vallen. De voorzijde zal geheel aansluiten op de natuurlijke haargrens. Mocht het haarwerk achter de haargrens worden geplaatst, dan zal de overgang naar het eigen haar geheel natuurlijk zijn, onzichtbaar. Het geheel moet aansluiten bij je haar- en kaaklijn en passen bij je gezicht. De rand van de haarprothese volgt daarom de natuurlijke contourlijn van het eigen haar voor een ultiem draagcomfort.

Handgeknoopt of machinewerk

Ook de manier waarop haarwerken geknoopt worden is iets om in beschouwing te nemen. Wil je liever een haarwerk dat met een secure vaste hand of door een machine is gedaan? Afhankelijk van het gewenste model en effect, kan de haardichtheid, haarrichting en valling in beide gevallen worden bepaald. Omdat handgeknoopte haarwerken geheel op maat worden gemaakt, boekt men met deze techniek vaker een nauwkeurig resultaat.

Over Haarinstituut Nederland

Zou je ook weer willen genieten van een volle haardos? Of je nu kampt met haarverlies door ziekte, stress, hormoonschommelingen, of het natuurlijke verouderingsproces: Haarinstituut Nederland helpt je graag aan een natuurlijk ogend kapsel dat bij je stijl en persoonlijkheid past. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde blogs