fbpx

Een haarwerk laten aanmeten? Dat gaat zó!

Haarwerk-Hilversum

Een haarwerk laten aanmeten? Dat gaat zó!

Vroeger stond je er misschien niet zo bij stil. Je gezonde bos haar beschouwde je als vanzelfsprekend. Pas op het moment dat er grote plukken haar uitvallen, of je haar in groot tempo uitdunt, word je ervan bewust hoe belangrijk je haar is. Zo snel mogelijk weer goed in je vel zitten en een kapsel vinden dat bij jou past, zodat jij weer vol zelfvertrouwen aan je dag kunt beginnen, is dan het doel.

Nieuwe realiteit

Wanneer je de nieuwe realiteit hebt geaccepteerd en hebt besloten om een haarwerk te laten passen, kan dit als een grote stap voelen. Het is dan van groot belang dat je een kapsel hebt waarbij je je prettig voelt en jezelf kunt zijn. Allereerst luistert de haarspecialist daarom naar jouw wensen. Ben je op zoek naar een haarstuk, haarwerk of pruik? Welk model en welke kleur heb je op het oog? En ga je liever voor synthetisch of echt haar?

Haaronderzoek

Hierbij speelt ook de oorzaak van haaruitval een rol. Het is belangrijk om dit eerst te laten onderzoeken en de juiste diagnose te stellen. Dit wordt gedaan middels een haar- en hoofdhuidanalyse, of eventueel een haarwortelonderzoek. Je weet dan of het haarverlies van tijdelijke of permanente aard is. Zo ben je beter in staat om een passende oplossing bij de situatie te vinden. Bij een pruik heb je de keuze uit meerdere modellen en kleuren, die aangepast kunnen worden aan jouw wensen. Voor de korte termijn wordt dit vaak toegepast. Maar je kunt een haarwerk ook geheel op maat laten maken, een uitkomst bij blijvende kaalheid.

Advies op maat

Als je nog niet zo goed weet wat je wilt, kan de haarspecialist je hierin adviseren. Zo kan er bijvoorbeeld een kleurenwaaier gemaakt worden op basis van een plukje van je eigen haar. Ook wordt er een mal gemaakt van je schedel. Samen met jou wordt vervolgens de pasvorm, lengte en dikte, kleur en haartype bepaald. Zo weet je zeker dat een haarwerk precies aan jouw smaak en stijl voldoet.

Maattraject

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor een haarwerk, volgt het maattraject. Hier komt veel bij kijken. Je moet rekening houden met het montuur, die past bij de vorm van je schedel en de kleur van je hoofdhuid. Ook het gewicht speelt een rol. Het moet niet te zwaar vallen. Ook moet het niet te veel opvallen en afwijken van de voorrand of onecht lijken. Het moet aansluiten bij je haar- en kaaklijn en passen bij je gezicht. De rand van de haarprothese volgt daarom de natuurlijke contourlijn van je eigen haar voor een ultiem draagcomfort.

Handgeknoopt of machinewerk

Ook de manier waarop haarwerken geknoopt worden is iets om in beschouwing te nemen. Wil je liever een haarwerk dat met een secure vaste hand of door een machine is gedaan? Afhankelijk van het gewenste model en effect, kun je de haardichtheid, haarrichting en valling bepalen. Met handgeknoopte haarwerken bereik je het meest nauwkeurige resultaat.

Over Haarinstituut Nederland

Wil jij ook weer genieten van een volle haardos? Of je nu kampt met haarverlies door ziekte, stress, hormoonschommelingen, of het natuurlijke verouderingsproces: Haarinstituut Nederland helpt je graag aan een natuurlijk ogend kapsel dat bij jouw stijl en persoonlijkheid past. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende gesprek!

 

Deel dit artikel: