Blog

Haarverlies na zwangerschap

Tijdens een zwangerschap zijn de hormonen vaak niet in balans. Voor sommige vrouwen betekent dit dat ze meer haar verliezen, tot kale plekken aan toe. Maar ook na de zwangerschap kan haarverlies (blijven) toeslaan. Dit overkwam ook Elisa (35). ‘Het voelde alsof ik een deel van mijzelf had verloren: een stukje vrouwelijkheid en persoonlijkheid.’

Haar trots

Elisa’s haar was haar grote trots. ‘Mijn hele leven lang kreeg ik te horen van mensen hoe prachtig ze mijn haar vonden. Mijn haar was het eerste wat mensen zagen en waar ze me aan herkenden. Nu zou ik er alles om geven om weer een volle bos haar te hebben.’

Handjevol haar

‘Tijdens mijn zwangerschap verloor ik de eerste plukken haar. Als ik even met mijn vingers door mijn haar streek, had ik ineens een handjevol te pakken. Na de bevalling was er nog weinig over van mijn ooit zo volumineuze haar. Het was dun en futloos, met zichtbare kale plekken. Dat was erg pijnlijk.’

Midden in het leven

‘Mijn vader werd al vroeg kaal, hij zat toen nog op de middelbare school. Hij snapte dus goed hoe ik me voelde en raadde me aan om eens voor een haarwerk te kijken. Toen kwam ik bij Haarinstituut Nederland terecht. Er werd echt naar mijn verhaal geluisterd en ze hadden veel begrip voor mij. Dat voelde geruststellend, want ik schaamde me best wel voor mijn situatie. Kaalheid associeerde ik met iemand die oud of ziek was, maar ik stond nog midden in het leven.’

Tijdelijk haarverlies

Hoewel kaalheid na de zwangerschap meestal tijdelijk is, kan het wel een jaar duren voordat het weer is aangegroeid. ‘Ik zag het niet zitten om hier zolang mee rond te lopen. Bij Haarinstituut Nederland begrepen ze dit gelukkig. Ze weten hoe belangrijk haar is en hoe vervreemd je je kunt voelen van je lichaam wanneer het weg is. Ik kreeg daardoor gelijk het gevoel dat ik gezien werd. Samen gingen we toen op zoek naar een passende oplossing.’

Net echt

‘Ik gaf aan dat ik een zo natuurlijk mogelijk kapsel wilde. Ik wilde absoluut niet dat het nep leek en wilde het liefst geen synthetische pruik op. We zochten toen een haarwerk uit dat precies op mijn natuurlijke haarkleur en -stijl leek. Het werd vastgezet in mijn eigen haar en ik zag geen verschil! Ik was echt blij verrast hoe echt het leek. Ook blijft het perfect zitten, zelfs tijdens het douchen en sporten. ’s Ochtends stap ik de deur zorgeloos uit, omdat ik weet dat mijn haar de hele dag in model zit. Als jonge moeder bespaart me dit een hoop tijd en energie. Haarinstituut Nederland heeft me echt een geschenk gegeven.’

Over Haarinstituut Nederland

Lijd je ook aan haarverlies, om welke reden dan ook? Haarinstituut Nederland staat voor je klaar om jou het perfect passende haarstuk, haarwerk of pruik te bezorgen. Wij hebben altijd aandacht voor jouw wensen en doen er alles aan om dit werkelijkheid te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

(I.v.m. de privacy van onze klant, is dit blog voorzien van een stockfoto)

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde blogs