Dun haar

Home - Haarinstituut Nederland - Specialist in haarwerken
Voor dun haar is een goede oplossing mogelijk

Dun haar bij mannen en vrouwen

Sommige mensen worden geboren met fijn haar, bij anderen kan het haar later dunner worden. Veel vrouwen en mannen hebben last van dunner wordend haar bij het ouder worden. Maar niet alleen leeftijd is een factor, ook stress, voeding of ziekte kunnen invloed hebben op het haar. Dun haar is vaak een probleem, omdat er niet makkelijk model meer in te krijgen is. Voor dun haar is een goede oplossing mogelijk.

Oorzaak van dun haar

Om achter de oorzaak van haaruitval te komen en de juiste diagnose te stellen, is het belangrijk uw haar en hoofdhuid te laten onderzoeken door een dermatoloog of een andere medisch specialist. Op basis van de diagnose kunnen onze haarwerkspecialisten samen met u een passende oplossing vinden. Dat hoeft niet altijd een haarwerk te zijn. Soms is het ook op te lossen met de juiste haarproducten en/of haarkuren.

Behandelen van dun haar – dikker haar krijgen

Voor de behandeling van dun haar zijn meerdere mogelijkheden. Is het blijvend, dan kunt u kiezen voor een haarwerk. Lijkt het tijdelijk, bijvoorbeeld door stress, ongezonde voeding of andere leefomstandigheden die invloed hebben op de haargroei, dan is een behandeling met speciale producten ook een mogelijke eerste stap. Hiermee ondersteunen wij het lichaam in een lastige periode, waardoor het lichaam en het haar, de kans krijgen zichzelf te herstellen. Het meeste effect bereikt u uiteraard wanneer u de oorzaak van het dunner worden (zoveel mogelijk) wegneemt.

Speciale haarproducten voor behandeling van dun haar

Wij werken met diverse ondersteunende haarproducten die de gezondheid van de hoofdhuid en het haar stimuleren, vanaf de haarwortel. De producten zijn er voor vele typen haar. Denk aan shampoo, conditioner, haarmasker, hoofdhuidtoner, finishing touch spray, mousse. Daarnaast is er een speciale therapie met een combinatie van haarolie, proteïnespray voor meer volume en proteïnecapsules om in te nemen die de haargroei van binnenuit stimuleren.

De behandeling met deze producten combineren wij graag met een speciale Spa treatment voor haar en hoofdhuid.

Herkenbare klachten?

Wij bieden oplossingen voor elk type haarprobleem

Haarproblemen – in welke vorm dan ook – kan iedereen overkomen. Genetisch bepaald, door een ziekte of door een situatie met stress. Haarinstituut Nederland biedt oplossingen voor elk soort probleem. Door middel van een intake gesprek luisteren we naar uw verhaal en kijken we naar de best passende oplossing. Dit kan een behandeling zijn of een haarwerk op maat. 

Blog - Door de overgang kreeg ik last van haaruitval - Haarnstituut Nederland

Toen mijn haarwerk werd opgezet prikten de tranen in m’n ogen van ontroering. Ik dacht: ‘Dit is mijn haar, dit is wie ik ben!’ Het model klopte: de kleur, de lengte én de coupe. Ik herkende mezelf weer: een vrouw die met vertrouwen stappen zet om te kunnen genezen. En nog steeds wanneer ik in de spiegel kijk, zie ik mezelf. Dat is heel waardevol in dit hele proces.

Céline