Ontzorgen

Haarverlies door ziekte - Haarinstituut Nederland
Wij helpen u op weg

Hulp bij declareren

Haarinstituut Nederland  is SEMH-gecertificeerd als zorgverlener en declareert voor jou via het landelijk zorgregistratiesysteem. De hoogte van de (aanvullende) vergoeding ligt aan het gekozen zorgpakket en premie. De basisvergoeding wordt jaarlijks vastgesteld. Voor 2024 zal dit €465,- zijn.

Bekijk het hele overzicht van zorgverzekeringen hier

Samenwerking met zorgprofessionals

Haarinstituut Nederland werkt samen met verschillende zorgprofessionals, die overlappen met onze zorg en behandeling. Denk bijvoorbeeld eens aan een acupunctuurbehandeling. Hiermee kunnen we onderliggende zaken als stress, pijn en huidproblemen ook benaderen.

We streven ernaar onze klanten een breed pakket aan zorg aan te bieden, wat aansluit bij de wensen en vragen. Geïnteresseerd? Vraag het eens na bij ons. Dan helpen we je altijd verder.

Wat krijg ik van de ziektekostenverzekering vergoedt voor een haarwerk?

Voor haarwerken en pruiken met een medische verklaring geldt een basisvergoeding in 2023 van maximaal €454,50 . Indien u aanvullend verzekerd bent, kan de vergoeding hoger zijn. 

De medische verklaring of noodzakelijkheidsverklaring is een brief van de huisarts of specialist waarin aangegeven is wat de medische oorzaak is van het haarverlies. Deze verklaring is bijna altijd nodig.

Voor mannen geldt over het algemeen dat ‘mannelijke kaalheid’ (Alopecia androgenetica), dus bijvoorbeeld een terugtrekkende haargrens, grotere inhammen of kaalheid op het achterhoofd, onvoldoende is voor vergoeding door een zorgverzekering. Bij een andere diagnose, bijvoorbeeld een haarziekte, kaalheid door littekens of bijvoorbeeld chemotherapie, is de kans op vergoeding groter.

Jaarlijks veranderen de polisvoorwaarden, dus het belangrijk uw basisverzekering en eventuele aanvullende verzekering goed te checken. Op de website  van Zorgwijzer (wijzigingen voorbehouden) vindt u meer informatie. Zoek verder op vergoeding, pruiken. 

Haarinstituut Nederland is een gecertificeerd zorgverlener. Indien u bij ons een haarwerk laat aanmeten, nemen wij ook het administratieve proces van de declaratie bij uw zorgverzekeraar op ons. U hoeft hier verder niets voor te doen.

klik hier voor meer veelgestelde vragen.