Haar en Hoofdhuid

Voor iedere oorzaak een passende oplossing

Haarverlies

Een mooie volle bos met haar; daar droomt iedereen wel van. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd, want veel mannen en vrouwen kampen met haarverlies of haaruitval. De meest voorkomende oorzaak is erfelijkheid. Maar ook alopecia, traumatische gebeurtenissen, chemotherapie, stress, hormonale afwijkingen en het gebruik van medicijnen kunnen haarverlies veroorzaken. Heb je last van haarverlies? Ons team van haarwerkspecialisten gaat met je in gesprek om de oorzaak te achterhalen. Voor iedere oorzaak van haarverlies gaan we samen met jou een passende oplossing te vinden.

Haarverlies; wat zijn de oorzaken

Niet elke haar die men verliest wijst direct op haaruitval. Dus maak je jezelf geen zorgen wanneer je een haar op je kussen vindt of als het doucheputje af en toe verstopt zit; dat is heel normaal. Maar wanneer je merkt dat je een dunnere, futloze haardos krijgt of plotseling kale plekken ontdekt is het verstandig om samen met een specialist te kijken naar een eventuele oorzaak.

Alopecia - Haaruitval

Alopecia

Last van ongewenst haarverlies, dunner wordend haar of kale plekken? Alopecia kan hier de oorzaak van zijn. Er bestaan veel verschillende vormen van alopecia en het proces loopt bij iedereen anders. Elke vorm heeft zijn eigen symptomen en gradaties.
Meer informatie

Haarverlies door ziekte

Haarverlies door ziekte

Haaruitval door ziektes kan ontstaan door een bepaalde ziekte, hormoonbehandeling, chemokuur of door het gebruik van zware medicijnen, waardoor het lichaam zware klappen krijgt te verduren om te herstellen. Deze factoren resulteren in veel situaties in haaruitval.
Meer informatie

Kale plekken door littekens of brandwonden

Kale plekken door littekens of brandwonden

Heeft u kale plekken door littekens of brandwonden? Maakt het u onzeker en wilt u de plekken zo veel mogelijk maskeren? Onze haarwerkspecialisten kijken welke oplossing het beste bij u past om kale plekken minder zichtbaar te maken.
Meer informatie

Dun haar

Dun haar

Dun haar is vaak een probleem, omdat er niet makkelijk model meer in te krijgen is.
Meer informatie

Tijdelijk haaruitval

Tijdelijk haaruitval

Bij tijdelijke haaruitval is meestal gemakkelijk de oorzaak te achterhalen. Het kan ontstaan na bijvoorbeeld een operatie, ongelukken, ziekte, veranderingen in de anticonceptie (hormonen), medische bijwerkingen, bevalling, crashdiëten en psychologische stress.
Meer informatie

Trichotillomanie

Trichotillomanie

Trichotillomanie is een onbedwingbare impulsieve stoornis waarbij haren op bepaalde plekken van lichaam of gezicht uitgetrokken worden. Vaak betreft het hier het hoofdhaar. Trichotillomanie kan zichtbare en blijvende kale plekken tot gevolg hebben.
Meer informatie
Herkenbare klachten?

Wij bieden oplossingen voor elk type haarprobleem

Haarproblemen – in welke vorm dan ook – kan iedereen overkomen. Genetisch bepaald, door een ziekte of door een situatie met stress. Haarinstituut Nederland biedt oplossingen voor elk soort probleem. Door middel van een intake gesprek luisteren we naar jouw verhaal en kijken we naar de best passende oplossing. Dit kan een behandeling zijn of een haarwerk op maat. 

 Ik durf steeds vaker met kleur en coupe te variëren omdat ik er steevast op kan vertrouwen dat ik met een mooie, frisse look en een fantastisch gevoel weer huiswaarts keer. De haarwerken zijn van heel mooie kwaliteit en niet van echt haar te onderscheiden. Ik krijg vaak complimenten over m’n haar. 

Anoniem