Blog

Welke verschillende soorten haarwerken en haarstukken zijn er?

Je hebt de beslissing genomen om iets aan je haar te laten doen. Je wilt weer de deur uit kunnen gaan en je volledig vrij en jezelf voelen. Maar ga je nu voor een haarstuk, haarwerk of pruik? Ontdek welke soorten haarwerken en haarstukken het beste bij je passen!

Bron van trots

Zeker voor vrouwen is het haar een bron van trots. Wanneer dat wegvalt, kan dat onzekerheid oproepen. Maar ook mannen die vroegtijdig kaal worden, voelen zich vaak minder zelfverzekerd. Het kan zijn dat het haar tijdelijk uitvalt, plaatselijk kale plekken vertoont, of blijvend kaal wordt. In welke situatie je je ook bevindt, er is altijd een passende oplossing.

Confectiehaarwerk of pruik

Zo kun je denken aan een confectiehaarwerk. Voor velen is dit een ideale oplossing bij tijdelijk haarverlies. Bijvoorbeeld als je onder behandeling bent, maar je haar wel weer terug zal groeien. Je hebt de keuze uit meerdere modellen en kleuren, die aangepast kunnen worden aan je wensen. Het voordeel van een pruik is dat ze weinig onderhoud behoeven en dat je hier op korte termijn van kunt genieten. De levertijd van een confectiehaarwerk is 1 à 2 weken.

Maat haarwerken

Soms kan door ziekte, stress, hormonale of erfelijke stoornissen het haar permanent aangetast zijn. Bij blijvende kaalheid, zoals alopecia, biedt een maathaarwerk dan een passende oplossing. Het haarstuk heeft een natuurlijke valling. Vervolgens wordt het geïntegreerd in je eigen haar voor een voller aanzicht. Plaatselijke of gedeeltelijke kaalheid wordt bedekt. Omdat het haarwerk op maat wordt gemaakt, is de levertijd langer. Het duurt gemiddeld 10 tot 12 weken voordat het haarwerk klaar is.

Soorten haar

Haarwerken kunnen bestaan uit echt haar, synthetisch haar of een combinatie daarvan. Het verschil tussen natuurlijk en synthetisch haar is dat het anders voelt, anders valt en een andere verzorging nodig heeft. Ga je voor een natuurlijke look, dan heb je keuze uit verschillende haartypen als Indo-Europees en Oosters. Een haarwerk wordt geheel op maat gemaakt en gaat een tot twee jaar mee, afhankelijk van omgevingsfactoren. Daarnaast wordt geadviseerd het haarwerk elke 6-8 weken te laten behandelen en verzorgen. Dit zorgt voor een optimaal draagcomfort.

Haarstukken

Bij dunner wordend haar of plaatselijke kaalheid kan een haarstuk een goede oplossing zijn. Je eigen haar vormt dan de basis en je behoudt je natuurlijke stijl. Ook hier kun je verschillende keuzes maken die passen bij jouw wensen. Het is niet van je eigen haar te onderscheiden, omdat het een natuurlijke overgang heeft. Hiermee kun je slapen, sporten of zwemmen en je haar zelfs wassen, verven en föhnen. Synthetisch haar lijkt tegenwoordig heel natuurlijk en is bovendien onderhoudsvrij. Het zit daardoor altijd goed in model, een uitkomst wanneer je weinig tijd en energie hebt om zorg en aandacht aan je haar te besteden.

Over Haarinstituut Nederland

Haarinstituut Nederland begeleidt je in dit proces en zorgt altijd dat de beste kwaliteit gerealiseerd wordt, en je nieuwe kapsel in de juiste vorm valt en voldoet aan al je wensen. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste haaroplossing voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde blogs