fbpx

Welke verschillende soorten haarwerken en haarstukken zijn er?

Haarwerken-Hilversum

Welke verschillende soorten haarwerken en haarstukken zijn er?

Je hebt eindelijk besloten om iets aan je haar te laten doen. Je wilt niet langer gefrustreerd in de spiegel kijken naar je kale plekken of je hoeven schamen voor je haar. Je wilt weer de deur uit kunnen gaan en je volledig vrij en jezelf voelen, zonder je te verschuilen onder een hoofddeksel. Maar ga je nu voor een haarstuk, haarwerk of pruik? Ontdek welke soort het beste bij jou past!

Bron van trots

Een uitgedunde haardos laat je er al snel een stuk minder sprekend uitzien. Zeker voor vrouwen is hun haar een bron van trots. Wanneer dat wegvalt, kan dat onzekerheid oproepen. Maar ook mannen die vroegtijdig kaal worden, voelen zich vaak minder zelfverzekerd. Het kan zijn dat je haar tijdelijk uitvalt, plaatselijk kale plekken vertoont, of blijvend kaal wordt. In welke situatie je je ook bevindt, er is altijd een passende oplossing.

Confectiehaarwerk of pruik

Zo kun je denken aan een confectiehaarwerk. Dit is meestal een pruik die door een machine wordt gemaakt. Voor velen is dit een ideale oplossing bij tijdelijk haarverlies. Bijvoorbeeld als je onder behandeling bent, maar je haar wel weer zal teruggroeien. Je hebt dan de keuze uit meerdere modellen en kleuren, die aangepast worden aan jouw wensen. Het voordeel van een pruik is dat ze weinig onderhoud behoeven en dat je hier op korte termijn van kunt genieten: binnen 1-2 weken ben je verzekerd van jouw perfect passende kunstkapsel.

Maathaarwerk

Soms kan je haar door ziekte, stress, hormonale of erfelijke stoornissen permanent aangetast zijn. Bij blijvende kaalheid, zoals alopecia, biedt een maathaarwerk dan soelaas. Het haarstuk wordt met de hand op maat gemaakt, zodat het zo natuurlijk mogelijk oogt. Het haarwerk wordt vervolgens geïntegreerd in je eigen haar voor een voller aanzicht. Plaatselijke of gedeeltelijke kaalheid wordt bedekt. Je moet hiervoor wel iets meer geduld hebben. Het duurt gemiddeld 10 tot 12 weken voordat je je haarwerk in ontvangst kunt nemen.

Soorten haar

Haarwerken kunnen bestaan uit echt haar, synthetisch haar of een combinatie van. Het verschil tussen natuurlijk en synthetisch haar is dat het anders voelt, anders valt en elk een andere verzorging nodig heeft. Ga je voor een natuurlijke look, dan heb je de keuze uit Indo-Europese, Oosterse en Afro-Caribbische haarsoorten. Een haarwerk wordt geheel op maat gemaakt en gaat een tot twee jaar mee, afhankelijk van omgevingsfactoren. Daarnaast wordt een onderhoudsbeurt elke 6-8 weken aanbevolen.

Haarstuk

Wanneer je last hebt van dunner wordend haar of alleen plaatselijk kaal bent, is een haarstuk een goede optie. Je eigen haar vormt dan de basis en je behoudt je natuurlijke stijl. Ook hier kun je kiezen uit echt haar of synthetisch haar. Natuurlijk haar wordt verweven met je eigen haar en is niet van echt te onderscheiden. Hiermee kun je gewoon slapen, sporten of zwemmen en je haar zelfs wassen, verven en föhnen. Synthetisch haar lijkt tegenwoordig heel natuurlijk en is bovendien onderhoudsvrij. Het zit daardoor altijd goed in model, een uitkomst wanneer je weinig tijd en energie hebt om zorg en aandacht aan je haar te besteden. Een nadeel is dat synthetisch haar slecht tegen wrijving en hitte kan. Slapen of douchen met het haarstuk wordt dus afgeraden.

Over Haarinstituut Nederland

Of je nu voor een haarstuk, haarwerk of pruik kiest: Haarinstituut Nederland zorgt altijd dat de beste kwaliteit gerealiseerd wordt, je nieuwe kapsel in de juiste vorm valt en voldoet aan al jouw wensen. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste haaroplossing voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Zo ga je weer vol zelfvertrouwen door het leven.

 

Deel dit artikel: