Blog

Welke verschillende soorten haarwerken en haarstukken zijn er?

U heeft de beslissing genomen om iets aan uw haar te laten doen. U wilt weer de deur uit kunnen gaan en u volledig vrij en uzelf voelen. Maar gaat u nu voor een haarstuk, haarwerk of pruik? Ontdek welke soorten haarwerken en haarstukken het beste bij u past!

Bron van trots

Zeker voor vrouwen is het haar een bron van trots. Wanneer dat wegvalt, kan dat onzekerheid oproepen. Maar ook mannen die vroegtijdig kaal worden, voelen zich vaak minder zelfverzekerd. Het kan zijn dat het haar tijdelijk uitvalt, plaatselijk kale plekken vertoont, of blijvend kaal wordt. In welke situatie u zich ook bevindt, er is altijd een passende oplossing.

Confectiehaarwerk of pruik

Zo kunt u denken aan een confectiehaarwerk. Voor velen is dit een ideale oplossing bij tijdelijk haarverlies. Bijvoorbeeld als u onder behandeling bent, maar uw haar wel weer zal terug groeien. U heeft de keuze uit meerdere modellen en kleuren, die aangepast kunnen worden aan uw wensen. Het voordeel van een pruik is dat ze weinig onderhoud behoeven en dat u hier op korte termijn van kunt genieten: de levertijd van een confectiehaarwerk is 1 à 2 weken.

Maathaarwerk

Soms kan door ziekte, stress, hormonale of erfelijke stoornissen het haar permanent aangetast zijn. Bij blijvende kaalheid, zoals alopecia, biedt een maathaarwerk dan een passende oplossing. Het haarstuk heeft een natuurlijke valling. Vervolgens wordt het geïntegreerd in het eigen haar voor een voller aanzicht. Plaatselijke of gedeeltelijke kaalheid wordt bedekt. Omdat het haarwerk op maat wordt gemaakt, is de levertijd langer. Het duurt gemiddeld 10 tot 12 weken voordat het haarwerk klaar is.

Soorten haar

Haarwerken kunnen bestaan uit echt haar, synthetisch haar of een combinatie van. Het verschil tussen natuurlijk en synthetisch haar is dat het anders voelt, anders valt en elk een andere verzorging nodig heeft. Gaat u voor een natuurlijke look, dan heeft u keuze uit verschillende haartypen als Indo-Europees en Oosters. Een haarwerk wordt geheel op maat gemaakt en gaat een tot twee jaar mee, afhankelijk van omgevingsfactoren. Daarnaast wordt geadviseerd het haarwerk elke 6-8 weken te laten behandelen en verzorgen. Dit zorgt voor een optimaal draagcomfort.

Haarstuk

Bij dunner wordend haar of plaatselijke kaalheid kan een haarstuk een goede oplossing zijn. Het eigen haar vormt dan de basis en u behoudt uw natuurlijke stijl. Ook hier kunt u verschillende keuzes maken welke passen bij uw wensen. Het is niet van uw eigen haar te onderscheiden, omdat het een natuurlijke overgang heeft. Hiermee kunt u slapen, sporten of zwemmen en uw haar zelfs wassen, verven en föhnen. Synthetisch haar lijkt tegenwoordig heel natuurlijk en is bovendien onderhoudsvrij. Het zit daardoor altijd goed in model, een uitkomst wanneer u weinig tijd en energie hebt om zorg en aandacht aan uw haar te besteden.

Over Haarinstituut Nederland

Haarinstituut Nederland begeleidt u in dit proces en zorgt altijd dat de beste kwaliteit gerealiseerd wordt, uw nieuwe kapsel in de juiste vorm valt en voldoet aan al uw wensen. Samen met u gaan we op zoek naar de beste haaroplossing voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde blogs