fbpx

'Mijn kale plekken zitten mijn zelfvertrouwen niet meer in de weg'

kale plekken

'Mijn kale plekken zitten mijn zelfvertrouwen niet meer in de weg'

Kale plekken zijn erg vervelend, zeker als ze gepaard gaan met opvallende littekens. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een operatie, ongeluk of brandwonden. Gelukkig zijn er bij Haarinstituut Nederland verschillende mogelijkheden om deze kale plekken te camoufleren of bedekken. Een van onze tevreden klanten is Cynthia (52). Hieronder doet ze haar verhaal.

Littekens na ongeluk

'Een paar jaar geleden was ik betrokken bij een heftig auto-ongeluk. Mijn hoofd raakte hierbij ernstig gewond. Ik liep letsel op, waarvoor ik meerdere operaties moest ondergaan. Sindsdien heb ik blijvende kale plekken en vallen de littekens extra op. Maar ook vanbinnen bleven er grote littekens achter, die maar moeilijk konden helen.'

Psychologische schade

'Na het ongeluk was ik erg angstig. Ik durfde niet meer in de auto te stappen. Ook had ik vaak last van huilbuien en kon ik 's nachts niet slapen. Het moment dat die auto op me af kwam en ik met mijn auto van de weg raakte speelde zich steeds in mijn hoofd af. De arts verwees me daarom door naar een psycholoog. Tijdens dat gesprek kreeg ik de diagnose PTSS.'

Zelfvertrouwen in de weg

'Het heeft zeker een jaar geduurd voordat ik weer aan het verkeer durfde deel te nemen. Gelukkig had ik een goede therapeut gevonden die me erdoorheen wist te slepen. Maar de littekens bleven pijnlijk zichtbaar en zaten mijn zelfvertrouwen in de weg. Het hielp niet mee dat ik elke keer herinnerd werd aan het ongeval als ik in de spiegel keek. Ik wilde het hoofdstuk voor eens en altijd afsluiten. Daarom ging ik op zoek naar een goede behandelaar in de buurt.'

Professioneel en persoonlijk

'Al snel kwam ik bij Tanja en Hedie van Haarinstituut Nederland terecht. Zij hadden een vriendin met borstkanker goed geholpen tijdens haar behandelingstraject. Mijn vriendin was erg te spreken over hun werkwijze: professioneel, maar tegelijkertijd erg persoonlijk. Datzelfde gevoel had ik ook. Je hebt geen moment het gevoel dat je een nummer bent.'

Een grote stap

'Het was voor mij een grote stap om hulp te zoeken voor mijn kale plekken. De gedachte dat ik mijn hele leven een haarwerk moest dragen, stond me tegen. Ik was bang dat het erg onnatuurlijk zou lijken en dat mensen juist nog meer zouden staren. Toen ik mijn zorgen liet weten, gingen ze speciaal voor mij aan de slag om een haarwerk op maat te maken. Zo zou ik mijn eigen haar behouden en zou alleen de kale plekken bedekt worden.'

Vertrouwd gevoel

'Ik heb alleen maar lof voor de mensen die bij Haarinstituut Nederland werken. Je wordt goed begeleid en er heerst een persoonlijke sfeer, maar het zijn ook mensen met veel kennis. Je merkt dat ze echt begaan zijn met je. Dat geeft een vertrouwd gevoel, want je weet dat er echt naar je geluisterd wordt. Ik zie het ook echt terug in het resultaat. Ongelofelijk hoe ze al mijn verwachtingen keer op keer weten te overtreffen. Het verschil met mijn echte haar is nihil!'

Deel dit artikel: