APARTE SALONKAMERS

WIJ ZOEKEN EEN OPLOSSING

U GAAT WEER BLIJ DE DEUR UIT

Zoekt u een haarwerk,
haarstuk of pruik?

Hulp vragen bij haarproblemen is vaak een lastige stap.
Dat begrijpen wij.

Neem contact op

U EN UW HAAR VERDIENEN EEN OPLOSSING

Wij begeleiden al meer dan 25 jaar mensen met haaruitval of dun haar. Cliënten komen met schaamte, frustratie of verdriet binnen en gaan stuk voor stuk weer zelfverzekerd en blij de deur uit met een haarstuk, haarwerk of pruik.

Wij begrijpen hoe belangrijk uw haar voor u is en welke impact het kan hebben op uw dagelijkse leven. Aarzel daarom niet en neem contact op. Wij nemen de tijd om goed uit te zoeken wat er aan de hand is, wat de beste oplossing is en wat wij daarin voor u kunnen betekenen. Dan weet u waar u aan toe bent.

Onze werkwijze

Stap 1: Telefonische intake

Omdat wij beseffen dat de drempel hoog kan zijn om met een specialist te praten over uw haarproblemen, kunt u ons eerst bellen voor een vrijblijvende telefonische intake. U legt uw haarprobleem voor en wij geven een suggestie voor een oplossing. Daarbij leggen wij u ook kort onze werkwijze en technische mogelijkheden uit. Als u wilt maken wij dan een afspraak voor een eerste consult, zodat wij uw haarsituatie echt goed kunnen beoordelen.
U kunt ons ook een e-mail of Whatsapp-bericht sturen, dan bellen wij u.

Eerste consult

Indien er tijdens het eerste telefonische gesprek blijkt dat wij iets voor u kunnen betekenen, nodigen wij u graag uit voor een eerste consult in onze haarkliniek in Hilversum (voorheen Bussum). Dan kunnen wij kennismaken en uw specifieke haarprobleem ‘live’ beoordelen.

Tijdens een consult van circa 30 minuten met één van onze haarspecialisten worden uw wensen en behoeften geïnventariseerd. Onze haarspecialist geeft u informatie over onze werkwijze, prijsniveau en de technische mogelijkheden van een haarstuk, haarwerk of pruik. Zodat uw precies weet wat (on)mogelijk is en u de juiste verwachtingen heeft. Deze informatie kunt u thuis op uw gemak nog eens nalezen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Wij willen graag dat u zich op uw gemak voelt bij ons, zodat wij een vertrouwensrelatie kunnen opbouwen. En omdat wij veel waarde hechten aan uw privacy vinden alle gesprekken plaats in aparte salonkamers in onze haarkliniek in Hilversum (voorheen Bussum).

Persoonlijk behandelplan

Wanneer u kiest om met Haarinstituut Nederland verder te gaan, dan starten wij uw persoonlijke behandeling. Tijdens een vervolggesprek zal onze haarwerkspecialist dieper op uw wensen en behoeften ingaan en een uitgebreide haar- en hoofdhuidanalyse uitvoeren. Doel is om te komen tot de beste oplossing voor uw specifieke situatie. Dit kan een maathaarwerk van echt haar of synthetisch haar zijn, maar ook een confectiemaatwerk (pruik) bijvoorbeeld bij tijdelijk haarverlies. Omdat ieder mens uniek is, stelt onze haarwerkspecialist samen met u een persoonlijk behandelplan op: van het selecteren van een type haarwerk tot aan styling en nazorg van uw haarwerk. Wij kunnen u ook helpen bij de declaratie bij de zorgverzekeraar.

Ons streven is om elke cliënt een mooie haardos te geven en u met opgeheven hoofd onze haarkliniek te zien verlaten.

In het persoonlijk behandelplan worden ook de volgende keuzes gemaakt:

Een confectiehaarwerk (vaak een pruik) is een haarwerk dat machinaal gefabriceerd wordt. Er is keuze uit meerdere modellen en kleuren. Er zijn verschillende mogelijkheden die het haarwerk biedt en dus ook passend aan uw wens en situatie te maken. Een confectiehaarwerk wordt meestal gekozen als het om een tijdelijke oplossing gaat.

Een maathaarwerk wordt veelal toegepast bij blijvende (ook plaatselijke en gedeeltelijke) kaalheid. Het ontwerp wordt geheel op maat gemaakt, passend bij uw wens en voorkeur. Wij bepalen met u pasvorm, lengte, haartype, valling en knoopdichtheid.

Het montuur vormt de basis van het haarwerk. Het zal de kleur van uw hoofdhuid hebben, is vliesdun en sluit volledig aan. Het kan uit verschillende materialen bestaan, van polyurethaan tot ragfijne transparante tule.

De keuze van het materiaal bepaalt onder andere de zichtbaarheid van het montuur en het gewicht. Dit is wel mede afhankelijk van het ‘karakter’ van de hoofdhuid. Talgafscheiding, transpiratie en de samenstelling van de huidzuren spelen hierbij een rol.

De rand van de haarprothese zal de natuurlijke ronde contourlijn van het eigen haar volgen en hier op aansluiten voor een zo goed mogelijk draagcomfort. Het montuur houdt de vorm van de schedel aan, zodat het soepel valt. Ervaring leert dat het vooral op de voorrand veel aandacht nodig heeft. Immers dat is de plek waar het haarwerk nog het meest te onderscheiden zal zijn. Als het hier afwijkt zal dit vrijwel direct opvallen.

Haarwerken kunnen op verschillende manieren zijn opgebouwd: synthetisch, natuurlijk (menselijk) haar of een combinatie hiervan. Er zijn drie klassen van natuurlijk haar: Indo-Europees, Oosters en Afro-Caribbisch haar zodat voor iedereen een oplossing mogelijk is. Het verschil tussen natuurlijk en synthetisch haar is te merken bij het draagcomfort, model, verwering en verzorging.

De laatste ontwikkelingen op het gebied van haarwerken zijn bewerkbare hittebestendige polyestervezels. De levensduur van deze vezels is veel groter. Dt kan betekenen dat een haarwerk in plaats van een jaar, anderhalf tot twee jaar mee kan gaan. Voor alle gevallen geldt dat dit wel afhankelijk blijft van omgevingsfactoren, verzorging en draagmethoden.

Haarwerken kunnen handgeknoopt, of in meer/mindere mate machinaal gemaakt zijn. De keuze van de haardichtheid in het haarwerk is van groot belang en is afhankelijk van het gewenste model en effect. Handgeknoopt heeft hierin een voordeel. De knoopwijze heeft een betere toepassing, de haarrichting en valling kunnen worden bepaald en de haardichtheid is zeer nauwkeurig. Hierdoor kan er ook op een dunner folie (montuur) gewerkt worden.

Dit werk vereist een ervaren en vaste hand. Haarinstituut Nederland werkt samen met de beste ateliers die dit ambacht waarborgen en waar professionaliteit en secuur werk voorop staan.

Voor het bevestigen van een haarwerk bestaan verschillende technieken. Het is belangrijk de juiste methode te kiezen die past bij uw levensstijl en draagwijze. U wilt immers zeker weten dat uw haarwerk onder alle omstandigheden goed blijft zitten.

Clips – Dit is de meest gangbare toepassing. Vaak wordt dit gecombineerd met tape of lijm.

Micropoint – Een bevestiging met een dermalace-band. Het eigen haar wordt door lusjes gehaald die op een katoenen rand zijn geplaatst.

Fill-in methode – Deze techniek is goed geschikt bij dun(ner) haar. Een haarnetje wordt op het hoofd geplaatst waarna het eigen haar tussen de mazen door wordt getrokken. Zo ontstaat het effect van een vollere haardos.

Haarfusion methode – Dit wordt toegepast wanneer er nog relatief veel natuurlijk haar is. Via kleine aluminium buisjes wordt het haarwerk bevestigd aan het eigen haar.

Daarnaast is er keuze uit verschillende soorten speciale huidvriendelijke lijm en tape. Afhankelijk van de bevestigingsmethode zal de lijm en tape om de zoveel tijd moeten worden vervangen.

Productie & Aankoop

Confectiehaarwerk

Als u kiest voor confectie, stellen wij de kleur, bevestigingsmethode, model en type haar vast. Een globale prijsstelling kan worden aangegeven. Dan wordt er een zogeheten zichtzending gebracht, waarbij wij samen met u vaststellen welke hiervan het beste overeenkomt. De levertijd hiervoor is relatief kort, ca. 1-2 weken.

Maathaarwerk

Besluit u voor een maathaarwerk te gaan, dan maken wij een volgende afspraak voor het opmeten van de hoofdvorm en het maken van de mal. Dan kijken wij ook naar type haar, welke kleur, de valling, dichtheid, haarrichting, montuur en bevestigingsmethode. De prijsstelling wordt aangegeven. De levertijd voor een maathaarwerk is ongeveer 10 tot 12 weken.

Afpassen & stylen

Als uw haarwerk, haarstuk of pruik bij ons is afgeleverd, doen wij altijd eerst een kwaliteitscontrole. Onze standaard is hoog, wij willen het beste voor u. Als het haarwerk voldoet aan onze normen, dan maken wij een afspraak met u voor het plaatsen en stylen.

Een haarstuk of haarwerk op maat wordt volledig geïntegreerd in het eigen haar van de drager. Het zit met diverse bevestigingsmaterialen stevig vast en kan niet losraken. Onzichtbaar voor de buitenwereld, helemaal op de persoon toegesneden. Tijdens het stylen geven we u tips voor verzorging en behandeling van uw haarwerk.

Zo is synthetisch haar bijna niet van echt te onderscheiden en over het algemeen onderhoudsvrij. Uw haar zit altijd goed, maar raden wij slapen en douchen met het synthetische haarwerk af omdat het niet goed bestand is tegen wrijving en hitte.

Haarwerken van echt haar daarentegen voelen volledig natuurlijk aan en zijn niet van echt te onderscheiden. U kunt met uw handen door uw haren strijken zonder bang te zijn dat u plukken haar meeneemt. Daarbij kunt u haarwerken van echt haar net zo verzorgen als u gewend bent (wassen, verven, föhnen, etc.). Bovendien kunt u er gerust mee slapen, fietsen, zwemmen of andere activiteiten mee beoefenen.

Wij geven u ook tips over ondersteunende verzorgingsproducten die u kunt gebruiken. Naderhand kunnen er altijd, binnen de mogelijkheden van uw haarwerk, veranderingen in coupe en kleur worden aangebracht. Ervaring leert dat het haarwerk zich geleidelijk aanpast en in de goede vorm zal vallen.

Nazorg & onderhoud

Om uw maathaarwerk in optima forma te houden en langer plezier te hebben van uw haarwerk of haarstuk, adviseren wij u om elke 6-8 weken langs te komen voor een onderhoudsbeurt, zoals u ook regelmatig naar de kapper ging. Wij behandelen uw haarwerk, haarstuk of pruik en controleren uw hoofdhuid. En wij geven uw haar en hoofdhuid een korte behandeling.

  • Extra verwennen: Spa treatment voor gezondere hoofdhuid

Wilt u zichzelf eens wat uitgebreider verwennen? Dan heeft Haarinstituut Nederland een heerlijke Spa Treatment waarbij u na een hoofdhuid- en haaranalyse een wellnessbehandeling op maat krijgt.

In combinatie met de innovatieve producten van de vermaarde tricholoog Philip Kingsley, wordt uw hoofdhuid weer in balans gebracht. De behandeling is niet alleen ideaal voor mensen met uitdunnend haar, maar voor al onze klanten die zichzelf eens lekker willen laten verwennen.

Naast een ontspannende werking, is deze treatment ook zeer verzorgend en helend. Het maakt niet alleen de haarwortels sterker en uw haar veerkrachtiger, maar ook uw hoofdhuid wordt verzorgd en intens gereinigd.

Haarinstituut Nederland
Specialist in haarwerken

Al meer dan 25 jaar ervaring in haarwerken op maat,
haarproblemen, dunner wordend haar en haaruitval bij mannen en vrouwen.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER BEHANDELING VAN HAARPROBLEMEN

Een haarwerk (pruik) wordt ingezet om de gehele hoofdhuid te bedekken, bijvoorbeeld bij volledige kaalheid of kaalheid door ziektes. Een haarstuk wordt ingezet om kale plekken te camoufleren.

Synthetisch haar en haarwerken/haarstukken van echt haar van Haarinstituut Nederland zijn beiden van zeer hoge kwaliteit. Synthetisch haar is onderhoudsvriendelijk, lichtgewicht, eenvoudig goed in model te houden en wordt vooral gebruikt bij tijdelijke kaalheid. Synthetisch haar kan in tegenstelling tot haarwerken/haarstukken van echt haar niet permanent gedragen worden. Haarwerken/haarstukken voelen natuurlijk en zijn niet van uw eigen haar te onderscheiden. U kunt haarwerken van echt haar net zo verzorgen als u gewend bent (wassen, föhnen, verven, etc.).

Een kapster is vooral gespecialiseerd en opgeleid om een bestaand kapsel goed te verzorgen en te stylen. Een haarwerkster is een allround kapster die zich met aanvullende opleidingen en trainingen heeft gespecialiseerd in het haar, de hoofdhuid en het aanmeten van haarwerken en haarstukken.

De levensduur van een haarwerk of haarstuk is afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste is uiteraard de kwaliteit van de synthetische haarvezel of het echte haar van groot belang. Daarnaast is het uiteindelijke gebruik door de cliënt bepalend voor de levensduur (levensstijl, sporten, onderhoud etc.).

Haarinstituut Nederland geeft op synthetisch haar standaard een garantie van 3 maanden. Op echt haar is de garantie 12 maanden. De garantie zegt niets over de levensduur van een haarwerk of haarstuk. Wij leggen het u goed uit tijdens onze gesprekken.

De kosten van een haarwerk en/of haarstuk zijn afhankelijk van uw wensen en behoeften. Wij kunnen u pas een prijsopgave doen als wij uw situatie ‘live’ hebben kunnen beoordelen in een eerste consult, waarna u kunt beslissen of u wel of niet een haarwerk aanschaft.

Er is een standaardvergoeding voor een haarwerk of haarstuk vanuit de basiszorgverzekering. Dit bedrag verschilt per jaar, kijk hiervoor op onze speciale webpagina. Daarnaast heeft u wellicht recht op een aanvullende vergoeding mits u zich hiervoor heeft verzekerd bij uw zorgverzekeraar. Wij kunnen u helpen bij de declaratie bij uw zorgverzekeraar.

De kosten voor een haarwerk/haarstuk zijn ziektekosten indien deze nodig zijn als gevolg van een ziekte of aandoening. Ziektekosten dient u eerst te declareren bij uw zorgverzekeraar. Indien uw zorgverzekeraar niet alle kosten van uw haarwerk of haarstuk vergoedt, dan kunt u het deel dat voor eigen rekening komt als buitengewone lasten opvoeren bij uw Aangifte Inkomstenbelasting. De buitengewone uitgaven zijn alleen aftrekbaar als deze hoger zijn dan een bepaald bedrag, de drempel. De uitgaven boven de drempel mag u aftrekken. De hoogte van deze drempel hangt af van uw inkomen en dat van uw(eventuele) fiscale partner. Meer informatie: Belastingdienst – Aftrek Zorgkosten

HIN-haarwerk op maat
HIN-haarwerk op maat

Maak nu een afspraak

Wilt u graag een adviesgesprek om uw haarprobleem, een mogelijke aanvraag voor een haarwerk of andere vragen met één van onze haarspecialisten door te nemen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.