Vakantietips voor uw haar

De afgelopen weken hebben we de zon al diverse keren mogen verwelkomen. De maand mei was zelfs een van de zonnigste meimaanden sinds het begin van de weerregistratie. En met de zomer in aantocht zal de zon zich steeds meer laten zien. Voor velen van ons is het zomerseizoen echt iets om naar uit te kijken. Een periode van genieten van het buitenleven, ontspannen en even bijkomen van de voorbije maanden. De zomer is weliswaar een fijn seizoen, maar ook de periode van het jaar waarbij ons haar en onze hoofdhuid een flinke klap krijgen door blootstelling aan de zon, zee- en zwembadwater en een hoge vochtigheidsgraad. Haarinstituut Nederland heeft voor u een aantal vakantietips voor uw haar en hoofdhuid samengesteld, zodat u de komende zomer goed voorbereid kunt doorkomen.

1. WATER

Vaak heeft water in andere landen een andere chemische samenstelling dan wat er thuis uit de kraan komt. Vooral het overmatige gebruik van chloor in de buitenzwembaden is funest voor uw haar. Daarnaast is het heerlijk blauwe zeewater niet alleen rijk aan zout, maar ook aan verschillende mineralen welke het haar binnendringen en een uitdrogend effect kunnen hebben.

Spoel vóór en ná het zwemmen uw haar met (bij voorkeur gezuiverd) kraanwater. Waarom vooraf? De watermoleculen die nu tussen het haar en op de hoofdhuid zitten, vormen een beschermende laag die minder doordringbaar is. Daarnaast kan een voedend masker of zachte conditioner in de basis een goede bescherming vormen. Het effect van deze producten is namelijk dat de haarschubben zich sluiten.

2. ZON

Op zonbestemmingen als Spanje, Turkije en Griekenland is de zonkracht vaak aanzienlijk hoger dan wat wij in Nederland gewend zijn. Hierdoor krijgen we al snel een overdosis aan UV-straling die het pigment in ons haar of ons maathaarwerk kan veranderen. Daarnaast bevatten veel zonproducten oliën die bij een hoge blootstelling aan zonnestralen dusdanig warm kunnen worden dat deze oliën op microbasis kunnen inbranden in ons haar. Immers bij het insmeren van ons gezicht nemen we vaak ook onze haargrens mee.

Met de juiste producten, toegepast op hoofdhuid, haar en maathaarwerk, kan de ideale bescherming worden gevormd. Er is reeds een aantal producten op de markt, waarbij deze bescherming gewaarborgd wordt. Het is wel belangrijk om te bepalen wat uw specifieke situatie is, de staat van het haar en de mate van blootstelling. Gebruik producten die zijn afgestemd op uw haartype en geloof niet altijd wat op de verpakking staat. Let daarbij onder meer op de oliebasis van een product, de aanwezigheid van antioxidanten (dragen bij aan het herstel en bescherming van het haar), glycerine (hydratatie zorgt voor een goede vochtbalans) en siliconen (waterafstotend en barrière tegen schadelijke zouten en mineralen).

Daarnaast adviseren wij het gebruik van sjaaltjes, petjes en hoeden om uw hoofd niet alleen te beschermen, maar ook ‘cool’ te houden. Uw haar krijgt namelijk voeding van binnenuit. Een goede balans tussen proteïne-inname, vitaminen en mineralen is daarbij van groot belang. Zorg er bovendien voor dat u voldoende water drinkt (1,5 tot 2 liter per dag).

Persoonlijke aandacht bij haarverlies

Haarinstituut Nederland heeft een breed assortiment van producten waar wij 100% achter staan. Een groot aantal hiervan is op natuurlijke basis en door het combineren van verschillende producten heeft u een optimale mix voor veel omstandigheden die u komende zomer kunt tegenkomen. Ons team van haarwerkspecialisten informeert u graag over de mogelijkheden.

Neem contact op

Haarinstituut Nederland helpt u graag

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over mogelijke oplossingen voor haaruitval of andere haarproblemen?

Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring in haarwerken op maat, haarproblemen, dunner wordend haar en haaruitval bij mannen en vrouwen.

U bent van harte welkom. Ons doel is dat u weer opgelucht en blij ons haarinstituut verlaat.

Neem contact op