HULP BIJ DECLARATIE

Wij helpen u met uw declaratie
van uw haarwerk
bij de zorgverzekeraar

Hulp bij declaratie van haarwerken bij uw zorgverzekeraar

Voor haarwerken en pruiken met een medische verklaring geldt een basisvergoeding in 2020 van maximaal € 443,-. Indien u aanvullend verzekerd bent, kan de vergoeding hoger zijn. Indien u dit wenst, kunnen wij u helpen met de declaratie bij uw ziektekostenverzekeraar en de administratieve afhandeling. Soms zijn de procedures ingewikkeld, maar omdat wij het vaker doen, weten wij de weg.

Jaarlijks veranderen de polisvoorwaarden, dus het is belangrijk uw basisverzekering en eventuele aanvullende verzekering goed te checken.
Op de website van Zorgwijzer vindt u meer informatie.

De medische verklaring of noodzakelijkheidsverklaring is een brief van de huisarts of specialist waarin aangegeven is wat de medische oorzaak is van het haarverlies. Deze verklaring is bijna altijd nodig.

Voor mannen geldt over het algemeen dat ‘mannelijke kaalheid’ (Alopecia androgenetica), dus bijvoorbeeld terugtrekkende haargrens, grotere inhammen of kaalheid op het achterhoofd, onvoldoende is voor vergoeding door een zorgverzekering. Bij een andere diagnose, bijvoorbeeld een haarziekte, kaalheid door littekens of bijvoorbeeld chemotherapie, is de kans op vergoeding groter.

Indien u bij ons een haarwerk laat maken, vragen wij u ook of u ondersteuning nodig heeft bij uw declaratie. Wij geven graag deze service.

Haarinstituut Nederland
Specialist in haarwerken

Al meer dan 25 jaar ervaring in haarwerken op maat,
haarproblemen, dunner wordend haar en haaruitval bij mannen en vrouwen.