Heb je voor een haarwerk speciale haarproducten nodig?

Regelmatig krijgen wij de vraag van klanten of het echt nodig is om speciale haarproducten aan te schaffen. “Ja!” zeggen wij dan volmondig. Waarom dat is, leggen wij in dit blog uit.

Verschillende haarproblemen – verschillende oplossingen

Bij ons Haarinstituut Nederland zien wij veel mensen en dus veel verschillende haarproblemen. Voor elk probleem is een aparte oplossing. En dat zal geen verrassing zijn. Kijk maar eens in een doorsnee drogist op de afdeling voor haarproducten. Producten voor vet haar, voor droog haar, voor lang haar, gekleurd haar, grijs haar, roos etc.

Keuze van juiste haarproducten door een professional

Maar je kunt je voorstellen dat je voor haarproblemen die wat ernstiger zijn ook een oplossing gekozen moet worden die specifiek past. Soms spelen meerdere dingen tegelijk, dus dan is het echt de taak van een professional om de juiste combinatie van speciale haarproducten te kiezen. De klant krijgt een persoonsgebonden advies.

Haarwerk vergt intensieve en voorzichtige verzorging

Als klanten een haarwerk aangemeten krijgen – nee, dat gebeurt niet altijd, soms kunnen goed gekozen haarproducten en supplementen al een hele verbetering brengen in de haarproblemen – dan vergt het haarwerk een andere verzorging dan het eigen haar. De verzorging van een haarwerk is intensiever en moet ook zorgvuldig en vooral voorzichtig gebeuren. Wrijven is bijvoorbeeld uit den boze, daarvan gaat het haarwerk knopen en slijt het extra snel.

Haarwerk moet lang meegaan

Elk mens verliest ca. 100 haren per dag, die worden ook weer nieuw aangemaakt. De haarfollikel speelt een belangrijke rol in de gezondheid van het haar. Een haarwerk wordt niet gevoed vanuit de hoofdhuid. Maar die haren moeten wel relatief lang meegaan. De gemiddelde levensduur van een haarwerk is 1,5 jaar. Een goede verzorging is essentieel.

Aparte shampoos en conditioners etc. voor eigen haar en haarwerk

Bij haaruitval of andere haarproblemen heeft het eigen haar en de hoofdhuid vaak wat extra ondersteuning nodig. Dus dan adviseren wij producten voor het haarwerk en vaak andere producten voor het eigen haar.

Onze favoriete haarproducten voor haarproblemen

Het Haarinstituut Nederland maakt gebruik van drie professionele productlijnen die wij uitgebreid getest hebben en waarover wij ook heel tevreden zijn. Wij volgen bij de leveranciers regelmatig trainingen en zij bezoeken ons als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Philip Kingsley

De producten van Philip Kingsley zijn heel specifiek gericht op de verzorging van de hoofdhuid en het haar. Hun uitgangspunt is ‘Hair & Scalp matters’. Veel haarproblemen worden aangepakt bij de hoofdhuid, de haarfollikel. Soms wordt ook met supplementen gewerkt om van binnenuit de haargroei te normaliseren. Wij werken graag met de haarproducten van Philip Kingsley. De productlijn is bijzonder uitgebreid. Dat maakt het ook mogelijk om shampoos, conditioners en andere haarproducten te kiezen die precies passen bij een klant.

In onze SpaTreatment gebruiken wij ook de producten van Philip Kingsley. Overigens hoef je geen haarproblemen te hebben om een keertje van een SpaTreatment te genieten. Ook voor gezond haar is het een flinke boost.

https://www.philipkingsley.com/

TRINITY Haircare

Deze Zwitserse leverancier van haarverzorgingsproducten heeft een hele eigen filosofie over haarproducten en haarverzorging. Zij verkopen hun haarproducten alleen aan geselecteerde professionele kapsalons en haarinstituten, zodat ze er zeker van zijn dat het op de juiste manier gebruikt wordt. Verder zijn de producten dierproefvrij, zonder parabenen en zijn zij ook milieubewust bezig met ingrediënten en verpakkingen. Deze productlijn sluit heel goed aan bij de andere twee productlijnen die wij gebruiken.

http://nl.trinity-haircare.com/

Eugene Perma

Het Franse bedrijf Eugene Perma bestaat al sinds 1918 en heeft een uitgebreide lijn haarproducten voor een specifieke verzorging. Innovatie staat centraal bij deze leverancier en wij genieten altijd van de lekker geurende producten en het feit dat sommige producten ook voor meerdere doeleinden geschikt zijn. Een masker kan bijvoorbeeld ook als conditioner gebruikt worden.

http://www.eugeneperma.com/

Elke klant een eigen advies aan haarproducten

Voor alledrie de productlijnen geldt dat wij ze vaak in combinatie gebruiken. Met meer dan 25 jaar kennis en ervaring in dit vak, weten wij inmiddels welke producten goed werken en welke combinaties nodig zijn voor onze klanten. Wij geven dat persoonsgebonden advies graag. En wij zien daarvan de goede resultaten.

Uitleg over verzorging en haarproducten

Elke klant krijgt van ons uitleg over de keuze van de haarproducten en hoe ze het moeten gebruiken. Voor het wassen van haarwerken geven wij daarnaast een instructie op papier mee, zodat je het thuis op je gemak kunt lezen als het zover is. Verder kun je natuurlijk altijd contact opnemen als je vragen hebt over de verzorging.

Onderhoudscontract voor goede verzorging van hoofdhuid, eigen haar en haarwerk

Overigens ben je verzekerd van het beste onderhoud voor je hoofdhuid, je haar en je haarwerk als je regelmatig langskomt voor verzorging. Wij bieden daarvoor speciale onderhoudscontracten aan.

Neem contact op

Haarinstituut Nederland helpt u graag

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over mogelijke oplossingen voor haaruitval of andere haarproblemen?

Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring in haarwerken op maat, haarproblemen, dunner wordend haar en haaruitval bij mannen en vrouwen.

U bent van harte welkom. Ons doel is dat u weer opgelucht en blij ons haarinstituut verlaat.

Neem contact op