Haarverlies bij vrouwen vaak onderschat

Haarverlies bij vrouwen vaak onderschat

In Engeland is gedurende een periode van twee jaar een grootschalig onderzoek gedaan onder vrouwen die last hebben van haarverlies. Er werd uitvoerig onderzoek gedaan naar de ervaring van de vrouwen met haaruitval, deze groep vrouwen varieerde van 20 tot 55 jaar.

In het Verenigd Koninkrijk waren maar liefst 5 miljoen vrouwen die last hebben van haarverlies. Een gedeelte hiervan wordt depressief door deze haaruitval. Deze studie en andere studies wijzen uit dat er sprake kan zijn van een heftige psychologische impact wanneer een vrouw te maken krijgt met haaruitval.

Jaarlijks worden er miljarden euro’s geïnvesteerd in de heilige graal tegen haaruitval door een groot aantal firma’s. Door de consument worden eveneens miljarden euro’s uitgegeven aan producten die het kaal worden tegen zouden gaan en producten die de veroudering tegen zouden gaan. Uit onderzoek is gebleken dat van de ondervraagde vrouwen maar liefst 45% laat weten dat ze het bangste zijn om het haar te verliezen. Deze groep is bijna viermaal groter dan vrouwen die bang zijn om aan te komen (12%) en een verouderde huid te krijgen (12%).

Neem contact op

Haarinstituut Nederland helpt u graag

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over mogelijke oplossingen voor haaruitval of andere haarproblemen?

Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring in haarwerken op maat, haarproblemen, dunner wordend haar en haaruitval bij mannen en vrouwen.

U bent van harte welkom. Ons doel is dat u weer opgelucht en blij ons haarinstituut verlaat.

Neem contact op
2017-10-05T15:24:13+00:0025 februari 2017|

2 reacties

  1. Lauren de Bruijn 20 november 2017 om 15:53 - Antwoorden

    Ik denk dat het percentage van de vrouwen die bangste zijn om het haar te verliezen veel hoger is. Mijn zus lijdt onder vroegtijdig kaal worden, en ik weet dat ze zich ongemakkelijk voelt zonder haar haar. Ik denk dat de beste oplossing in haar situatie is om haarwerken te proberen die niet van echt haar te onderscheiden zijn.

    • Haarinstituut Nederland 21 november 2017 om 11:32 - Antwoorden

      Dank u wel voor de reactie. Als haarverlies binnen de eigen (familie)kring voorkomt, dan is het effect vaak goed zichtbaar. U maakt de reactie van dichtbij mee. Voor iedereen die onder haarverlies lijdt, is de beleving weer anders. Het emotionele aspect speelt een grote rol, dat geldt zowel voor vrouwen als mannen. Wellicht lijkt het bij mannen meer geaccepteerd, maar ook mannen lijden eronder. Gelukkig dat er tegenwoordig ook veel meer mogelijk is. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan keuze tussen echt haar en synthetisch haar, maar ook de rest van de materialen die worden gebruikt. Een haarwerk op maat is precies dat: op maat gemaakt voor de drager. Zodat diegene zich weer comfortabel voelt.

Geef een reactie