Haarverlies bij vrouwen vaak onderschat

In Engeland is gedurende een periode van twee jaar een grootschalig onderzoek gedaan onder vrouwen die last hebben van haarverlies. Er werd uitvoerig onderzoek gedaan naar de ervaring van de vrouwen met haaruitval, deze groep vrouwen varieerde van 20 tot 55 jaar.

In het Verenigd Koninkrijk waren maar liefst 5 miljoen vrouwen die last hebben van haarverlies. Een gedeelte hiervan wordt depressief door deze haaruitval. Deze studie en andere studies wijzen uit dat er sprake kan zijn van een heftige psychologische impact wanneer een vrouw te maken krijgt met haaruitval.

Jaarlijks worden er miljarden euro’s geïnvesteerd in de heilige graal tegen haaruitval door een groot aantal firma’s. Door de consument worden eveneens miljarden euro’s uitgegeven aan producten die het kaal worden tegen zouden gaan en producten die de veroudering tegen zouden gaan. Uit onderzoek is gebleken dat van de ondervraagde vrouwen maar liefst 45% laat weten dat ze het bangste zijn om het haar te verliezen. Deze groep is bijna viermaal groter dan vrouwen die bang zijn om aan te komen (12%) en een verouderde huid te krijgen (12%).

Neem contact op

Haarinstituut Nederland helpt u graag

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over mogelijke oplossingen voor haaruitval of andere haarproblemen?

Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring in haarwerken op maat, haarproblemen, dunner wordend haar en haaruitval bij mannen en vrouwen.

U bent van harte welkom. Ons doel is dat u weer opgelucht en blij ons haarinstituut verlaat.

Neem contact op