Haarverlies bij mannen – oorzaken en advies

Haaruitval komt voor bij mannen en vrouwen. Deze keer vertellen wij meer over oorzaken en geven ons advies voor mannen die geconfronteerd worden met haarverlies. Overigens verliezen wij allemaal zeker 100 haren per dag, dus haarverlies is een normaal dagelijks verschijnsel. Bij overmatig haarverlies is het altijd belangrijk zo snel mogelijk professioneel advies in te winnen, ook als je nog jong bent. Hoe eerder je komt, hoe meer mogelijkheden er nog zijn. Daarvoor ben je bij ons van harte welkom.

Zit kaalheid in de familie?

Als kaalheid in de familie zit, bijvoorbeeld bij je vader of je grootvader, dan is er een grote kans dat ook jij kale plekken zult krijgen. Wanneer haarverlies zal beginnen is verschillend. Bij de ene begint het al in zijn twintiger jaren, bij de ander pas later.
Ons advies bij kaalheid in de familie is om al redelijk jong aandacht te hebben hiervoor en bij ons langs te komen. Voorkomen van erfelijk bepaalde kaalheid kan niet, maar het is wel mogelijk om door de juiste producten, supplementen en lifestyle ervoor te zorgen dat het haarverlies zo lang mogelijk uitgesteld wordt.
Heb je inmiddels kale plekken en wil je graag door het leven met een redelijke haardos, dan is een (gedeeltelijk) haarwerk een goede oplossing. Wij hebben hiervoor diverse mogelijkheden. Maak een afspraak voor meer informatie.

Haarverlies door stress op de hoofdhuid

Je hoofdhuid en haarzakjes zijn net als de rest van je huid kwetsbaar en verdienen goede behandeling en verzorging. Met stress op de hoofdhuid bedoelen wij bijvoorbeeld het langdurig afdekken van je hoofd met een helm, een cap, een hoed of een ander hoofddeksel. Je hoofdhuid kan daardoor niet ademen en dat kan haaruitval bevorderen.
Een andere vorm van stress voor je hoofdhuid is een staart, knot of strakke vlecht. Hierdoor wordt aan de haarzakjes getrokken en dat vindt je hoofdhuid niet fijn. Datzelfde geldt voor wassen met heet water, het droogwrijven van je haar met een handdoek of het kammen van nat haar. Gebruik lauw of koud water tijdens het wassen, dep je haar droog met een zachte doek en kam het voorzichtig als het droog is met een grove kam.
Stress voor je hoofdhuid kan ook veroorzaakt worden door teveel warmte bij het föhnen of op andere manier stylen van het haar. En door chemische middelen en haarverf. Maar ook door zon, zee en zwembad.
Wij adviseren je dan ook om hier op te letten als je merkt dat je meer haarverlies hebt dan normaal. Je kunt ook bij ons een welnessbehandeling voor je hoofdhuid reserveren. Je zult merken dat je haar er echt van opknapt.

Een ongezonde leefstijl kan haaruitval veroorzaken

Net zoals voor de rest van ons lichaam, is ook voor ons haar en onze hoofdhuid een gezonde leefstijl van essentieel belang. Roken, alcohol, stress, te weinig beweging, te weinig slaap, ongezonde voeding dragen allemaal bij aan een ongezond lichaam. Eén van de reacties die ons lichaam dan kan gaan vertonen is haaruitval. In ons haarinstituut merken wij ook regelmatig dat darmklachten gerelateerd zijn aan haarverlies. Dus als je van jezelf weet dat je niet zo gezond leeft en je bent ongerust over je haaruitval, begin dan daar.
Je kunt bij ons langskomen voor een beoordeling van je hoofdhuid en het haarverlies. Dan kunnen wij je ook adviseren over een gezondere leefstijl. Verder hebben wij supplementen en producten die helpen bij haaruitval.

Haaruitval door medicatie

Sommige medicijnen hebben haarverlies als bijwerking. Chemotherapie is wel het bekendste voorbeeld. Zolang de medicatie gebruikt wordt, is er haarverlies. Nadat het medicijngebruik gestopt is en de middelen weer langzaam uit je lichaam verdwijnen, komt over het algemeen het haar ook weer terug. In zo’n geval is ons advies tijdelijk een oplossing te kiezen die je zelf prettig vindt: afdekken van je hoofdhuid met een bandana of pet, of een haarwerk zodat je er uitziet als voorheen.

Kaalheid door een haarziekte of door verwonding

Tenslotte is het natuurlijk ook mogelijk dat je kale plekken krijgt door een haarziekte of door verwonding tijdens een ongeluk of bijvoorbeeld brand. In zulke gevallen is het heel belangrijk goed voor je hoofdhuid te (laten) zorgen. Wil je niet met kale plekken rondlopen, dan is een (gedeeltelijk) haarwerk voor jou de beste oplossing. Wij helpen je hierbij graag.

Algemene tips voor een gezonde hoofdhuid en gezond haar

Zoals je wellicht al begrepen hebt uit het bovenstaande is een gezonde leefstijl van essentieel belang voor gezond haar. Goede voeding, voldoende slaap, regelmatig bewegen, niet roken, zeer matig met alcohol zijn, voldoende water drinken, goed omgaan met stress. Advies waar niet alleen je haar beter van wordt, maar je hele lichaam.
Verder kun je je hoofdhuid verwennen met een dagelijkse zachte massage met je vingertoppen. Daarmee stimuleer je de doorbloeding van je hoofdhuid, zodat de haarzakjes goed gevoed kunnen worden. Het is niet alleen stimulerend voor je hoofdhuid, het is ook ontspannend voor je geest. Zeker als je het laat doen.

Boek een spa-treatment voor je hoofdhuid

Dus als je echt je hoofdhuid een keer goed wilt verwennen, dan boek je een spa-treatment voor je hoofdhuid bij ons. In een aparte salonkamer, zonder andere klanten, geniet je van een weldadige behandeling. Heerlijk ontspannend en een goede impuls voor je haar.

Heb je vragen over haaruitval of wil je een keer langskomen voor een informatief gesprek, neem dan contact met ons op. Wij helpen al meer dan 25 jaar mannen en vrouwen die gebukt gaan onder haaruitval. Stuk voor stuk gaan ze opgelucht en met zelfvertrouwen bij ons de deur uit.

Neem contact op

Haarinstituut Nederland helpt u graag

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over mogelijke oplossingen voor haaruitval of andere haarproblemen?

Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring in haarwerken op maat, haarproblemen, dunner wordend haar en haaruitval bij mannen en vrouwen.

U bent van harte welkom. Ons doel is dat u weer opgelucht en blij ons haarinstituut verlaat.

Neem contact op