fbpx

Haarverlies? Zo behoud je een gezonde hoofdhuid

haarverlies

Haarverlies? Zo behoud je een gezonde hoofdhuid

Bij haarverlies kan er niet alleen sprake zijn van haarproblemen, maar ook hoofdhuidproblemen kunnen de kop opsteken. Een goede verzorging is daarom essentieel, ook wanneer je een haarwerk draagt. Om je hoofdhuid in optimale conditie te houden, is het belangrijk om je huid en haar goed te onderhouden. Haarinstituut Nederland voorziet je graag van advies over de beste behandelingen en verzorgingsproducten om je huid en haar te herstellen.

Hoofdhuidmassage

Of je nu last hebt van overmatig haaruitval, dunner wordend haar, een vette hoofdhuid of psoriasis, de juiste behandelingen en verzorgingsproducten kunnen een groot verschil maken. Zo helpt een ontspannende hoofdhuidmassage om de doorbloeding van de hoofdhuid te verbeteren. Daarnaast bevordert het masseren van de hoofdhuid de bestaande haargroei bij regelmatige herhaling. Dode huidcellen en overmatig talg kunnen op deze manier ook verwijderd worden.

Speciale producten

Bij Haarinstituut Nederland werken wij met speciale haarproducten die de gezondheid van de hoofdhuid en het haar vanaf de haarwortel stimuleren. Je kunt hierbij denken aan shampoo, conditioner, een haarmasker, hoofdhuidtoner of mousse. Deze producten zijn voor alle haartypen geschikt. Ook kiezen we soms voor een therapiekuur met een combinatie van haarolie, proteïnespray voor volume en proteïnecapsules om de haargroei van binnenuit te stimuleren. Dit kan gecombineerd worden met een spa treatment voor haar en hoofdhuid.

Spa treatment

Wil je je hoofdhuid eens wat extra aandacht geven? Gun je hoofdhuid dan een spa treatment. Dit is een heerlijke wellnessbehandeling die je geheel tot ontspanning laat komen. Er wordt dan eerst bepaald welke conditie je hoofdhuid heeft en welke verzorging geschikt is. Op basis van de hoofdhuidanalyse wordt gekeken welke producten het beste bij je hoofdhuid en haar passen. Is er bijvoorbeeld sprake van haaruitval, dan worden er Mediceuticals gebruikt om je haar voller en steviger te maken. En is je haar droog of beschadigd, dan wordt gekozen voor voedende ingrediënten die het haar herstellen en beschermen.

Haarverzorging

Bij tijdelijk haarverlies is de juiste ondersteuning van de hoofdhuid essentieel, zodat het haar de kans krijgt om zichzelf te herstellen. Wel is van belang dat eerst wordt onderzocht wat de oorzaak van haarverlies is, om problemen bij de wortel aan te pakken. Wanneer je eigen haar weer gaat groeien, heeft je haar ook extra verzorging nodig. Dit om je haar te beschermen en te voorkomen dat haarproblemen later weer terugkeren. Ook hierover kan Haarinstituut Nederland adviseren.

Onderhoudstips

Een goede onderhoud en hygiëne van je haarwerk is ook belangrijk. Zo wordt aangeraden om je haarwerk eens in de zoveel tijd (elke 6-8 weken) een opfrisbehandeling te geven, zodat de veerkracht behouden blijft. Je haarwerk of haarstuk wordt dan onder handen genomen en ook je hoofdhuid wordt gelijk gecontroleerd en kort behandeld.

Over Haarinstituut Nederland

Kamp jij met haarproblemen of ben je op zoek naar een behandeling voor jouw hoofdhuid? Haarinstituut Nederland adviseert je graag over de juiste producten om jouw haar en huid in topconditie te brengen. Na een uitgebreide analyse wordt er een behandelplan op maat gemaakt, zodat jij verzekerd bent van de beste verzorging voor jouw huid- en haarconditie. Neem gerust contact op, wij zoeken graag naar de beste oplossing voor jouw haar!

Deel dit artikel: