HAAR UITTREKKEN – TRICHOTILLOMANIE

Haarverlies door uittrekken
Trichotillomanie

Wat is trichotillomanie?

Trichotillomanie is een onbedwingbare impulsieve stoornis waarbij haren op bepaalde plekken van lichaam of gezicht uitgetrokken worden. Vaak betreft het hier het hoofdhaar, maar ook wenkbrauwen, wimpers, snorhaar of haren op benen en armen moeten het ontgelden. Trichotillomanie kan zichtbare en blijvende kale plekken tot gevolg hebben.

Trichotillomanie bij mannen en vrouwen

Indien trichotillomanie heeft geleid tot kale plekken op het hoofd die te vergelijken zijn met Alopecia Areata, of zeer dun geworden hoofdhaar, is het belangrijk dat hulp wordt geboden, zodat de gevolgen van Trichotillomanie binnen de perken blijven. Vaak zijn de personen die hieraan lijden, erg onzeker, speelt er veel schaamtegevoel mee en willen ze hun stoornis het liefst voor iedereen verborgen houden.

Hoe ontstaat trichotillomanie?

Vaak begint trichotillomanie met het veelvuldig aanraken en strelen van het haar, spelen met lokken, en ronddraaien. Als gevolg van hoge spanning of psychische toestanden kan het strelen en spelen overgaan in haren uittrekken. Iemand verliest de controle om te stoppen en zal steeds vaker dwangmatig haren uittrekken. Trichotillomanie komt zowel bij kinderen als volwassenen voor. In de meeste gevallen zijn het vrouwen.

Behandelen van trichotillomanie – uittrekken van het haar

Haarinstituut Nederland adviseert u om uw probleem eerst met uw huisarts te bespreken en hij zal u mogelijk doorverwijzen naar de beste behandeltherapie. Daarnaast kunnen wij een oplossing bieden om de kale plekken te bedekken met een haarwerk op maat of haarstuk, waarbij wij u graag adviseren over de methode die bij u past.

Wij bieden verschillende oplossingen.
Lees in onze werkwijze wat u van ons kunt verwachten.

Maak nu een afspraak

Wilt u met ons overleggen over uw haaruitval en onze deskundige mening daarover?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Haarinstituut Nederland
Specialist in haarwerken

Al meer dan 25 jaar ervaring in haarwerken op maat,
haarproblemen, dunner wordend haar en haaruitval bij mannen en vrouwen.