HAARPROBLEEM – DUN HAAR

Dun haar
& oplossing voor dikker haar

Dun haar bij mannen en vrouwen

Sommige mensen worden geboren met fijn haar, bij anderen kan het haar later dunner worden. Veel vrouwen en mannen hebben last van dunner wordend haar bij het ouder worden. Maar niet alleen leeftijd is een factor, ook stress, voeding of ziekte kunnen invloed hebben op het haar.

Dun haar is vaak een probleem, omdat er niet makkelijk model meer in te krijgen is. Voor dun haar is een goede oplossing mogelijk.

Oorzaak van dun haar

Om achter de oorzaak van haaruitval te komen en de juiste diagnose te stellen, is het belangrijk uw haar en hoofdhuid te laten onderzoeken door een dermatoloog of één van onze haarspecialisten. Met een haar- en hoofdhuidanalyse wordt er gekeken of de hoofdhuid gezond is, hoeveel haren er per vierkante centimeter aanwezig zijn en eventuele haarschilfers worden onderzocht. Daarnaast kan een haarwortelonderzoek gedaan worden.
Op basis van de diagnose kunnen wij samen naar een oplossing zoeken. Dat hoeft niet altijd een haarwerk te zijn. Soms is het ook op te lossen met de juiste haarproducten en/of haarkuren.

Behandelen van dun haar – dikker haar krijgen

Voor de behandeling van dun haar zijn meerdere mogelijkheden. Is het blijvend, dan kunt u kiezen voor een haarwerk. Lijkt het tijdelijk, bijvoorbeeld door stress, ongezonde voeding of andere leefomstandigheden die invloed hebben op de haargroei, dan kiezen wij liever eerst voor een behandeling met speciale producten. Hiermee ondersteunen wij het lichaam in een lastige periode, waardoor het lichaam en het haar, de kans krijgen zichzelf te herstellen. Het meeste effect bereikt u uiteraard wanneer u de oorzaak van het dunner worden (zoveel mogelijk) wegneemt.

Speciale haarproducten voor behandeling van dun haar

Wij werken met de ondersteunende haarproducten van Philip Kingsley die de gezondheid van de hoofdhuid en het haar stimuleren, vanaf de haarwortel. De producten zijn er voor alle typen haar, van sluikhaar tot kroeshaar. Denk aan shampoo, conditioner, haarmasker, hoofdhuidtoner, finishing touch spray, mousse. Daarnaast is er een speciale therapie met een combinatie van haarolie, proteïnespray voor meer volume en proteïnecapsules om in te nemen die de haargroei van binnenuit stimuleren.

De behandeling met deze producten combineren wij graag met een speciale Spa treatment voor haar en hoofdhuid.

Lees in onze werkwijze wat u van ons kunt verwachten.

Lees meer

“Door de producten ging mijn haar weer groeien”

Lees meer

Maak nu een afspraak

Wilt u met ons overleggen over uw haaruitval en onze deskundige mening daarover?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Haarinstituut Nederland
Specialist in haarwerken

Al meer dan 25 jaar ervaring in haarwerken op maat,
haarproblemen, dunner wordend haar en haaruitval bij mannen en vrouwen.