HAARUITVAL – ALOPECIA

Alopecia / haar valt uit
door verschillende oorzaken

Alopecia androgenetica

Alopecia androgenetica, ook wel erfelijke haaruitval genoemd, is een vorm van haarverlies die zowel bij mannen als ook vrouwen voorkomt. Alopecia androgenetica is geen haarziekte, maar eigenlijk een natuurlijk proces van het lichaam dat onder meer wordt beïnvloed door ras, geslacht, leeftijd, erfelijkheid en hormonen. Wanneer deze vorm van kaalheid in uw familie voorkomt, dan heeft u een sterk verhoogde kans om zelf ook Alopecia androgenetica te ontwikkelen. In de volksmond staat Alopecia androgenetica ook wel bekend als mannelijke kaalheid.

Meer over Alopecia Androgenetica

Alopecia areata

Alopecia areata, ook wel pleksgewijze haaruitval (kaalheid) genoemd, is een vorm van haarverlies die zowel bij mannen als ook vrouwen voorkomt. Alopecia areata is een goedaardige ziekte van de haarwortels die zorgt voor ronde en / of ovale kale plekken op voornamelijk hoofdhuid. Circa 0,05 tot 0,1 procent van de mannen en vrouwen krijgt meestal al voor het veertigste levensjaar te maken van één van de drie vormen Alopecia areata. In de meeste gevallen herstelt de haargroei spontaan binnen enkele maanden tot jaren.

Meer over Alopecia Areata

Alopecia diffusa

Alopecia diffusa, ook wel telogeen effluvium genoemd, is een vorm van tijdelijk haarverlies die zowel bij mannen als ook vrouwen voorkomt. Bij Alopecia diffusa valt het haar uit voornamelijk door geneesmiddelengebruik bij kanker, een slecht werkende schildklier of tijdens een zwangerschap. Het gevolg van Alopecia diffusa is een sterke vermindering van het haarvolume verspreid over de gehele hoofdhuid. Wanneer de oorzaak van de overmatige haaruitval wordt weggenomen (andere dosering van medicijnen of aanpassing levensstijl), zal de haargroei zich veelal herstellen.

Meer over Alopecia Diffusa

Alopecia totalis

Alopecia totalis, ook wel volledige haaruitval (kaalheid) genoemd, is een vergevorderde vorm van Alopecia aretea die zowel bij mannen als ook vrouwen voorkomt. Alopecia totalis is een goedaardige ziekte van de haarwortels die resulteert in volledige kaalheid op de hoofdhuid. Daarnaast kan Alopecia totalis de wimpers en wenkbrauwen aantasten. Voor Alopecia totalis zijn nog geen succesvolle behandelingen bekend.

Meer over Alopecia Totalis

Alopecia traumatica

Alopecia traumatica is een vorm van haarverlies die veelal het ongewilde gevolg is van externe factoren, zoals het ontkrullen van het haar, een permanent, het veelvuldige verven van het haar of het te strak afbinden van het haar. Alopecia traumatica is eenvoudig te herkennen door de grote hoeveelheid van gebroken haarpunten in het kapsel. Hoewel Alopecia traumatica niet teruggedraaid kan worden, kan wel de oorzaak worden weggenomen. Het stadium van Alopecia traumatica waarin het haar zich bevindt, bepaalt daarbij in hoeverre de haargroei (blijvend) is verstoord.

Meer over Alopecia Traumatica

Maak nu een afspraak

Wilt u met ons overleggen over uw haaruitval en onze deskundige mening daarover?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.
Daarvoor hebben wij verschillende oplossingen. Lees hierover ook meer in onze werkwijze.

Neem contact op

Haarinstituut Nederland
Specialist in haarwerken

Al meer dan 25 jaar ervaring in haarwerken op maat,
haarproblemen, dunner wordend haar en haaruitval bij mannen en vrouwen.