Haarinstituut Nederland bij RTL4 Plezier & Passie op 8 december 2018

Wat vonden wij het leuk om Tessa en het team van RTL4 Plezier & Passie bij Haarinstituut Nederland in Bussum te ontvangen op 26 november jl.! Tessa heeft Alopecia universalis, een haarziekte waarbij het haar volledig uitvalt. Ze is ook zonder haar prachtig, maar wij begrijpen heel goed dat het fijn is om wel haar te dragen zodra je andere mensen om je heen hebt.

Haarverlies bij jonge mensen

RTL4 had ons benaderd voor een televisie-item over haarverlies bij jonge mensen. En natuurlijk werken wij daaraan graag mee. Wij zien klanten in allerlei leeftijdscategorieën, want haarverlies kan op elke leeftijd gebeuren. Voor de meeste klanten is haarverlies een vervelende ervaring. Zowel voor mannen als vrouwen. Dat heeft vaak vooral te maken met de omgeving, hoe mensen reageren, wat ze van je denken. Het is prettig om zonder die ‘ruis’ te leven, net zoals de rest te zijn en zélf te kiezen waarin je wilt afwijken en daar dus controle over hebt. Want dat is natuurlijk een belangrijk onderdeel: je hebt geen controle over je haar. En dat kan onzeker maken. Bij vrouwen is dat meestal sterker dan bij mannen. Kaalheid bij mannen is veel geaccepteerder. Kijk maar om je heen.

Zelf bepalen wanneer je je kaalheid laat zien

Haarwerken, voor een gedeelte van je hoofd of een volledige haarwerk, zijn een goede oplossing om wél controle te hebben. Dan bepaal je zelf wanneer je je kaalheid laat zien en wanneer je mét haar gewoon opgaat in de massa. Wij helpen onze klanten graag daarbij.

Wat straal je weer

Het was bijzonder plezierig om met Tessa en RTL4 samen te werken en Nederland wat te laten zien over kaalheid en een oplossing daarvoor. Want het is nog best een taboe, omringd met schaamte. Het kan een behoorlijke impact hebben op iemands leven.
Wij vonden het echt enorm dapper van Tessa dat zij dit laat zien via de televisie. Echt een jonge, krachtige vrouw. Wij hopen dat haar verhaal anderen sterkt. Want ook wij willen graag dat onze klanten weer met zelfvertrouwen de deur uitgaan. Zoals Hedie zegt: “dat ik niet alleen zeg ‘wat zit je haar mooi’, maar ‘wat straal je weer’. ”

Kijken dus!

RTL4 Plezier&Passie
zaterdag 8 december 2018 om ca. 16.30 uur
zondag 9 december 2018 om ca. 11.55 uur herhaling

Gemist? Scroll even door, naar de link naar RTLXL voor gemiste uitzendingen.

HIN-RTL4-Passie-Plezier-haarproblemen

Je kunt de uitzending bekijken op RTLXL.
Veel plezier!

HIN-televisie Plezier en Passie

En had je de reportage van Linda.meiden al gezien? Ook zij kwamen onlangs bij ons filmen met een andere dappere, krachtige jonge vrouw die plotseling kaal werd. Wij hopen dat dit soort verhalen het taboe van kaalheid doorbreken, zodat wij als medemens daar beter mee omgaan.

HIN-Linda-meiden-haarproblemen
Neem contact op

Haarinstituut Nederland helpt u graag

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over mogelijke oplossingen voor haaruitval of andere haarproblemen?

Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring in haarwerken op maat, haarproblemen, dunner wordend haar en haaruitval bij mannen en vrouwen.

U bent van harte welkom. Ons doel is dat u weer opgelucht en blij ons haarinstituut verlaat.

Neem contact op