fbpx

Anoniem

Twee jaar geleden ben ik (gelukkig) in contact gekomen met Haarinstituut Nederland. Ik ondervond al een aantal jaren problemen met mijn haar, het werd dunner, het brak af en doordat ik gebruik maakte van clip-in extensions om dit zoveel mogelijk te verdoezelen werden deze problemen alleen maar erger. Op een gegeven moment had ik zelfs kalen plekken op mijn hoofd. Omdat de klachten steeds erger werden vond ik op een gegeven moment dat de clip-ins ook niet meer het gewenste effect gaven en ging ik op zoek naar eventueel andere oplossingen.

Via internet belandde ik bij de haarstukken van Haarinstituut Nederland en ik dacht dat dat dé oplossing zou zijn voor mijn problemen. Nadat ik contact had opgenomen kreeg ik eerst het advies om een afspraak te maken met een dermatoloog om te kijken of er een medische verklaring was voor mijn haarproblemen. Dit was niet het geval en ik ging langs bij Haarinstituut Nederland.

Al snel werd duidelijk dat een haarstuk me niet verder zou gaan helpen, toen ik dat te horen kreeg stortte ik in want ik zag dat als mijn laatste hoop. Mijn moeder was samen met mij naar de afspraak gekomen en heeft toen één op één met mevrouw Scheeper gesproken. Mijn moeder werd er tijdens dit gesprek op geattendeerd dat mijn probleem ook wel psychisch zou kunnen zijn, namelijk BDD (Body Dysmorphic Disorder). Dit bleek later inderdaad het geval te zijn.

Desondanks had Haarinstituut Nederland misschien toch een oplossing voor me, namelijk de haarproducten van Philip Kingsley. Het gevolg van de afspraak was dat ik hulp ben gaan zoeken om van mijn BDD af te komen, en dat ik de Trichoterapy van Philip Kingsley ben gaan gebruiken. Deze set met haarproducten was goed voor zes weken behandeling. Al vrij snel merkte ik dat de producten aansloegen want mijn haar begon te groeien en er groeiden ook veel nieuwe haren. Uiteindelijk heb ik deze set drie keer gebruikt met opvallend positief resultaat. In de tussentijd was ik met mijn BDD in het AMC terecht gekomen, hier werd mij een therapie van drie volle (werk)dagen aangeboden. Deze heb ik afgeslagen omdat ik studeerde en geen achterstand op wilde lopen. Helaas was er geen andere behandeling beschikbaar dus heb ik besloten het zelf aan te gaan pakken. Ik begreep inmiddels dat ik mijn haar veel lelijker zag dan andere dat deden, en ondanks ik nog steeds de clip-ins droeg werd ik beetje bij beetje zekerder over mijn haar. Dit natuurlijk mede dankzij de goede werking van de Trichoterapy.

In januari van dit jaar heb ik eindelijk de stap kunnen zetten om zonder clip-ins door het leven te gaan. Dit was in eerste instantie doodeng, maar al snel ervoer ik de gemakken die het met zich mee bracht. Ik kon weer naar het zwembad, ik was ’s ochtends veel sneller klaar om de deur uit te gaan en tot mijn grote verbazing zagen heel veel mensen niet eens dat ik mijn clip-ins niet in had. Nu ruim een half jaar verder is de kwaliteit en de hoeveelheid van mijn haar erg vooruit gegaan en heb ik inmiddels geaccepteerd dat mijn haar is zoals het is. Eigenlijk ben ik zelfs blij met mijn haar en merk ik niks meer van mijn BDD. Dit was nooit gebeurt als ik geen contact had gezocht met Haarinstituut Nederland, en ik ben dan ook erg dankbaar voor de hulp die ik daar heb gekregen. Daarnaast kan ik de Trichoterapy van Philip Kingsley ook zeker aanraden aan mensen die kampen met dun en breekbaar haar.

Wij staan voor je klaar

Neem contact met ons op

Vul onderstaand contactformulier in en stel je vraag.
Wij reageren binnen 24 uur terug!