Bescherm je haar met een satijnen kussensloop

Wist je dat je haar best veel te lijden heeft van gewoon slapen? De meeste mensen slapen op een katoenen kussensloop, omdat wij dat nu eenmaal gewend zijn. Beddengoed is van oudsher van katoen. Maar katoen is eigenlijk best ruw en neemt veel vocht op. Dus als je daar 6 tot 8 uur per etmaal op doorbrengt met je hoofd, dan heeft dat best was impact.

Katoen schuurt en onttrekt vocht

Door de constante druk en wrijving van je haar (en gezicht) met het katoen, schuurt je haar elke dag een beetje kapot. Misschien ken je dat wel, dat het haar op je achterhoofd anders aanvoelt dan bovenop. Het is natuurlijk niet dramatisch beschadigd, maar als je lief bent voor je haar, zorg je ook dat je die nachtelijke wrijving minimaliseert. Katoen trekt daarbij ook nog vocht aan. Vocht dat je juist wilt behouden in je haar en huid.

Voordelen van een satijnen kussensloop

Met een satijnen kussensloop minimaliseer je wrijving en het onttrekken van vocht. Wij verkopen de satijnen kussenslopen van Beauty Pillow. Ze zien er mooi en luxe uit, zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en zijn een stuk beter voor je haar dan katoen. Je haar pluist minder, zeker handig voor krullend en droog haar, het vermindert vet haar, het voorkomt gespleten haarpunten en je haar blijft beter in model. Volgens Beauty Pillow zijn er ook voor je gezichtshuid legio voordelen, dus het is zeker het proberen waard.

Satijnen kussenslopen voor gezonder haar, van 100% polyester

De satijnen kussenslopen van Beauty Pillow zijn van een zware kwaliteit polyester en hebben geen (uitwasbare) coating. Het is een totaal andere kwaliteit dan katoensatijn dat ook wel gebruikt wordt voor beddengoed. Dit is katoen en satijn gemengd. Er zijn ook ‘satijnen’ kussenslopen op de markt met een coating die na een aantal wasbeurten verdwijnt. Dan verdwijnt dus ook het voordeel voor je haar.
Het satijn van Beauty Pillow kan gewoon op 40 graden Celsius gewassen worden en vlekken zijn makkelijk te verwijderen. Door de fijne structuur neemt het geen vocht op, zodat dit behouden blijft voor je huid en haar. Het is ook anti-allergeen, dus ideaal voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken over polyester (warm), is het juist heel verkoelend om op te slapen. De Beauty Pillow is er in veel verschillende kleuren

Slapen op zijde

Uiteraard kun je ook op zijde gaan slapen. Dat heeft dezelfde goede effecten. Beauty Pillow kiest daar niet voor, omdat zijde een duur en volgens hen dieronvriendelijk product is. Maar als je een zijden sjaal hebt, kun je die tijdelijk om je kussen doen en een tijdje uitproberen welk effect het heeft op je haar.

Bij haarproblemen en haarwerken kiezen wij voor satijnen kussenslopen

Wij adviseren mensen met haarproblemen en haarwerken om in ieder geval deze makkelijke maatregel te nemen, slapen op een satijnen kussensloop. Je haar brengt heel wat uren op een kussensloop door, dan mag je je haar best verwennen met goede omstandigheden. Het zal je dankbaar zijn.

Neem contact op

Haarinstituut Nederland helpt u graag

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over mogelijke oplossingen voor haaruitval of andere haarproblemen?

Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring in haarwerken op maat, haarproblemen, dunner wordend haar en haaruitval bij mannen en vrouwen.

U bent van harte welkom. Ons doel is dat u weer opgelucht en blij ons haarinstituut verlaat.

Neem contact op